15 Najboljih VPN servisa u 2024. (besplatni i plaćeni)

VPN (eng. Virtual Private Network) servisi mogu se koristiti u različite svrhe, a neki od najčešćih razloga su:

 • povećanje anonimnost na internetu (skrivanje identiteta i način korištenja interneta), 
 • povećanje sigurnosti enkripcijom podataka koje šalješ i primaš s interneta,
 • zamjena virtualne geografske lokacije (pristup geografski blokiranim aplikacijama i web stranicama). 

Suvremeni VPN servisi su omogućili da su nam te funkcionalnosti dostupne na dodir prsta ili klik miša kroz jednostavne VPN aplikacije koje možeš instalirati na praktički sve uređaje poput laptopa, desktop računala, tableta, pametnih telefona, igraćih konzola, itd.

Tražiš idealan VPN servis za sebe?

U ovom članku pomoći ću ti da pronađeš najbolji VPN servis prilagođen tvojim potrebama i načinu na koji koristiš internet. 

Koji je najbolji VPN servis u 2024?

Konkurencija za najbolji VPN servis iz dana u dan je sve žešća.

Trenutno najbolji VPN servis je ExpressVPN.

Najveća prednost ExpressVPN-a je njegova jednostavnost korištenja na svim uređajima, bilo da se radi o pametnom telefonu s iOS ili Android sustavom, ili pak Windows, Linux ili Mac računalu. Zbog toga je idealan za početnike.

U usporedbi s drugim VPN servisima se istaknuo po tome što se s njim mogu vrlo lako zaobići geografske restrikcije za pristup servisima poput Netflix-a, Hulu-a, Amazon Prime Videa, većinu internet kockarnica, itd.

Konekcija je izrazito stabilna, a propusnost i brzina razmjene podataka su odlični što omogućuje nesmetano korištenje interneta i gledanje video sadržaja u 4K video formatu u maksimalnoj kvaliteti.

Kupnja ExpressVPN-a je bez rizika jer ima probni period od 30 dana u kojem je moguće bez ikakvog objašnjenja dobiti povrata novca . Kupiš ga, koristiš i ako nisi zadovoljan napraviš zahtjev za povratom novca.

Isprobaj ExpressVPN servis

Bez obzira na to što već sada znaš koji je najbolji VPN servis u 2024, u nastavku ti donosim listu svih trenutno najboljih VPN servisa kako bi mogao pronaći onog idealnog koji najbolje odgovara tvojim potrebama.

Što je VPN (eng. Virtual Private Network)?

Što je VPN – Virtual Private Network?

VPN je engleska skraćenica za englesku frazu Virtual Private Network, koja u prijevodu znači virtualna privatna mreža.

VPN servisi omogućuju sigurno korištenje interneta preko privatne enkriptirane veze koja sprječava treće strane pristup informacijama o tebi koje su im eventualno dostupne.

Većina koristi VPN servise upravo zbog privatnosti jer žele svoje surfanje internetom učiniti maksimalno privatnim i anonimnim. Podatke o tvojim navikama na internetu su dostupniji nego što misliš pa je zaštita privatnosti tijekom korištenja svakako jedna od dobrih stvari. 

Između ostalih, neki od onih koji bi mogli pratiti tvoje navike na internetu su državne službe i tvoj pružatelj usluge interneta. 

Osim zaštite privatnosti, VPN  servisi imaju još jednu namjenu.

VPN ti omogućuje da u bilo kojem trenutku promijeniš svoju IP adresu. IP adresa sadrži podatak o tome iz koje države ili grada dolaziš.

Zbog toga su VPN servisi idealni za korištenje u situacijama kada je neka web stranica, servis ili aplikacija blokirana u tvojoj državi.

Promjenom svoje IP adrese možeš u bilo kojem trenutku prebaciti svoju lokaciju u neki drugi dio svijeta gdje su blokirane web stranice dostupne i tako ih nastaviti nesmetano koristiti.

Blokirane mogu biti web stranice internet kockarnice, streaming servisi poput Netflix-a, gledanje sportskih događaja poput nogometnih utakmica ili boksa, itd. Ako je to slučaj, problem pristupa možeš riješiti korištenjem VPN-a.

Za što se koristi VPN?

Primjer VPN-a u stvarnom životu

Ako si još uvijek pomalo zbunjen i ne razumiješ što je točno VPN, nakon sljedeće usporedbe ćeš sigurno shvatiti.

Zamisli da imaš vlastiti automobil i parkiraš ga ispred sog stana ili kuće.

Svatko tko te želi pratiti može to napraviti tako da pričeka dok izađeš iz svog stana i jednostavno krene za tobom. Osim toga, može mjeriti vrijeme koliko si dugo odsutan od kuću, kada odlaziš i kada se vraćaš. 

Također može pogledati kroz staklo automobila kako bi saznao nešto više informacija o tebi. Neke stvari koje ostavljamo u automobilima mogu biti vrlo osobne.

Koristeći VPN, sve nabrojano ne bi bilo moguće. 

S vlastitim VPN sustavom, to bi značilo da parkiraš auto u zatvorenu privatnu garažu. Ta garaža bi bila ispod zemlje povezana tunelima s destinacijama na koje putuješ.

U tom slučaju nitko ne bi mogao vidjeti koji automobila danas voziš, ne bi znao kada odlaziš i dolaziš, te kamo ideš. Nitko te ne bi mogao pratiti.

Za identičnu stvar na internetu služe VPN servisi i aplikacije.

Najbolji VPN servisi u 2024. godini:

 1. Najbolji VPN servis: ExpressVPN
 2. Najpopularniji VPN servis: NordVPN
 3. Najbolji VPN po omjeru dobivenog i uloženog: Surfshark VPN
 4. Najbolji VPN za napredne korisnike: Private Internet Access (PIA)
 5. Najsigurniji VPN Servis: ProtonVPN
 6. Najbolji VPN za skidanje Torrenta: CyberGhost
 7. Najbrži VPN Servis: HotspotShield
 8. Najbolji alternativni VPN: IPVanish
 9. Windscribe
 10. StrongVPN
 11. Hide.me
 12. HideMyAss!
 13. VyprVPN
 14. TunnelBear
 15. PureVPN

1. Najbolji VPN Servis: ExpressVPN

Najbolji VPN servis – ExpressVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, YouTube, Amazon, Hulu 
24/7 podrška: Da 
Probni period: 30 dana
Broj servera: 3,000+ 
Lokacije servera: 160 
Podržane države: 94 
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 5

Isprobaj ExpressVPN (besplatna prva 3 mjeseca)

Prednosti:

 • Najbolji VPN po brzini, privatnosti i broju streaming platformi koje podržava
 • Jednostavan za korištenje na svim platformama
 • Podrška za 90+ država s preko 3,000 servera
 • Velika razina privatnosti i deblokiranja servisa i web stranica
 • Odlična 24/7 korisnička podrška
 • Kill switch funkcionalnost
 • Promotivna ponuda: besplatno korištenje prva 3 mjeseca

Nedostatci:

 • Ograničenje na istovremeno korištenje više do 5 uređaja
 • Iznadprosječne cijene (ali se isplati)

Isprobaj ExpressVPN (besplatna prva 3 mjeseca)

ExpressVPN je dokazano godinama VPN servis broj 1! 

Usluga je odlična i izrazito je teško pronaći neke nedostatke, no zbog toga niti nema mogućnosti za dodatnim poboljšanjima.

To dokazuje njegova visoka pozicija na svim listama najboljih VPN servisa. ExpressVPN je baš onakav kakav treba biti.

Uštedi si vrijeme u odmah kupi ExpressVPN, Nećeš požaliti.  A ako ipak želiš malo više detalja o tome zašto je baš ExpressVPN najbolji VPN, nastavi čitati.

Veliki broj servera i lokacija

ExpressVPN daje mogućnost odabira između 3,000 servera raspoređenih na 160 lokacija u 94 države. 

Aplikaciju je moguće istovremenom imati pokrenutu i koristiti na do 5 uređaja. To ograničenje nije idealno s obzirom na to da konkurenti imaju to ograničenje pomaknuto na nešto veći broj uređaja, a neki ga uopće nemaju. Bez obzira na do, korištenje na do 5 uređaja u isto vrijeme više je nego dovoljno za većinu korisnika.

Korištenje same aplikacije je vrlo intuitivno i jednostavno. ExpressVPN moguće je instalirati i koristiti na Windows, Mac, Linux, Android i iOS operativnim sustavima. Uz to ima i posebne ekstenzije za Chrome i Firefox internet preglednike. Korištenje je vrlo jednostavno i s uređaja poput Apple TV-a, Roku-a, Amazon Fire Stick-a, pametnih televizora, PlayStation-a i Xbox-a.

Visoka razina sigurnosti

Sigurnost i zaštita podataka je neupitna jer usluga koristi standardne enkripcije, a na odabir za korištenje daje mnoštvo različitih protokola kao što su IKEv2, OpenVPN and L2TP/IPsec.

ExpressVPN je razvio vlastiti protokol, Lightway protokol. Ovaj protokol je znatno brži i sigurniji što dodatno poboljšava iskustvo korištenja. Moguće ga je odabrati za korištenje unutar postavki aplikacije.

Jednostavnost korištenja

Brojke na papiru su odlične, ali ExpressVPN se u testu u praksi pokazao odličan.

Korištenje samih aplikacija je vrlo intuitivno i jednostavno. Svaki početnik će bez imalo problema moći pokrenuti aplikaciju i početi ju koristiti u svega nekoliko trenutaka.

Vjerojatno misliš da svaka aplikacija mora biti jednostavna za korištenje kako bi ju ljudi uopće mogli koristiti. Da, jednostavnost korištenja je bitna za sve tipove korisnika, a to neki VPN servisi s liste ne shvaćaju. 

Za neke VPN aplikacije s ove liste bit će potrebno uložiti određeno vrijeme za postavljanje i početak rada, dok će ExpressVPN i oni koji prvi put koriste VPN usluge moći instalirati i započeti korištenje praktički odmah, bez obzira o kojem uređaju se radi.

Deblokada korištenja aplikacija i web stranica

Veliki broj korisnika koristi VPN z deblokiranje blokiranih web stranica i aplikacija. 

ExpressVPN omogućuje deblokadu svih najpopularnijih blokiranih web stranica i aplikacija. Bez problema ćeš moći gledati Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer i Disney+. Također omogućuje pregledavanje i korištenje blokiranih internet kockarnica.

Brzina

ExpressVPN je jedan od najbržih VPN usluga današnjice. Koji god server da odabereš, brzina prijenosa podataka je fantastična a konekcije stabilne.

S uključenom opcijom korištenja Lightway protokola, brzine su još veće, a podaci još sigurniji.

Funkcionalnosti

Kada su u pitanju funkcionalnosti, ExpressVPN opremljen je mnoštvom funkcionalnosti kako bi zadovoljio i početnike i napredne korisnike.

Osim standardnog načina plaćanja, plaćanje je moguće u Bitcoin kriptovaluti, podržava P2P, ima kill switch funkcionalnost, zaštitu DNS-a, te provjereno ne sprema nikakve podatke o svojim korisnicima.

Funkcionalnosti koje su potrebne većini korisnika su dostupne. Bez obzira na to, kompanija konstantno radi na poboljšanjima i dodaje nove funkcionalnosti. Sigurnost i zaštita privatnosti korisnika im je izrazito bitna pa se trenutno fokusiraju na dodavanje i optimizaciju sigurnosti. Jedna od novih funkcionalnosti unutar aplikacije je upravitelj blokiranja kolačića (eng. cookies).

Korisnička podrška

ExpressVPN ima iznadprosječnu kvalitetu korisničke podrške.

Stranica korisničke podrške je puna detaljnih vodiča o tome kako započeti s korištenjem aplikacije, te na koji način ju konfigurirati kako bi zadovoljila korisnikove potrebe.

Ako i nakon prolaska kroz vodiče imaš neki problem ili pitanje, dostupna je 24/7 korisnička podrška putem chata koja će u vrlo kratkom roku otkloniti sve poteškoće.

Nemaš razloga ne isprobati ExpressVPN. Za sve zaradanawebu.com korisnike, prva 3 mjeseca korištenja ExpressVPN usluge su besplatna.

Isprobaj ExpressVPN (besplatna prva 3 mjeseca)

2. Najpopularniji VPN Servis: NordVPN

Najpopularniji VPN servis – NordVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: US Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu
24/7 podrška: Da 
Probni period: 30 dana
Broj servera: 5,200+ 
Lokacije servera: 80+ 
Podržane države: 62 
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 6

Isprobaj NordVPN

Prednosti:

 • Napredna AES 256-bit enkripcija podataka
 • Deblokira većinu najkorištenijih aplikacija i web stranica
 • Najnovija VPN tehnologija pogonjena NordLynx protokolom
 • Odličan omjer dobivenog u odnosu na cijenu

Nedostatci:

 • Lošije korisničko iskustvo prilikom korištenja aplikacije koje može biti poboljšano
 • Ponekad se pojave problemi s učitavanjem Netflix-a

Isprobaj NordVPN

Kada su VPN servisi u pitanju, NordVPN je svakako najpoznatije ime. NordVPN je aktivan već preko 10 godina i od tada drži reputaciju jednog od najboljih VPN servisa na svijetu.

U praktički svim kategorijama NordVPN je među najboljim, ako ne i najbolji. Ako iz nekog razloga ne možeš ili ne želiš koristiti ExpressVPN, onda uzmi NordVPN i ne ćeš požaliti.

Sigurnost

NordVPN je izrazito siguran VPN servis.

Podaci su enkriptirani AES-256 enkripcijom, a još veću sigurnost moguće je uključiti opciju duple enkripcije gdje su podaci enkriptirani dva puta.

Ta funkcionalnost se naziva Double VPN sustav i dobro dođe tijekom skidanja torrenta ili dok si spojen na javno dostupnu WiFi mrežu.

NordVPN razvio je svoj vlastiti NordLynx protokol koji osigurava veće brzine, stabilnije konekcije i veću sigurnost od postojećih opcija.

NordVPN je u povijesti bio hakiran no da se tako nešto ne bi ponovilo, kod aplikacija je promjerena od strane trećih strana što daje dodatnu sigurnost svim korisnicima.

Funkcionalnosti

Kao glavni konkurent ExpressVPN, NordVPN ima mnoštvo dodatnih funkcionalnosti poput zaštite DNS-a, kill switch funkcionalnosti (za pojedine aplikacije ili za cijeli promet), dodatne za Google Chrome i Firefox internet preglednike i mogućnost plaćanja u Bitcoin kriptovaluti, PayPal-om i kreditnom karticom.

Jedino u čemu je NordVPN bolji je u broju servera koji iznosi nevjerojatnih 5,000 koji su raspoređeni u 60 država. 

Također nudi korištenje jednog računa na paralelno 6 uređaja što je jedan više nego li ExpressVPN. Većini korisnika nikada neće koristiti aplikaciju na više od 5 uređaja pa ne vidim to kao neku veliku prednost.

Deblokada korištenja aplikacija i web stranica

NordVPN je odličan kada je u pitanju deblokranje korištenja blokiranih aplikacija i web stranica. Koristeći ga dobiti ćeš pristup aplikacijama kao što su WhatsApp, YouTube, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer i druge.

Netflix se svim snagama bori s VPN servisima što trenutno otežava pristup Netflixu preko NordVPN-a no siguran sam da će to uskoro ponovno proraditi.

Korisnička podrška

Kao i kod ExpressVPN-a, korisničke stranice NordVPN-a su prepune korisnih vodiča i odgovora na pitanja koji će ti pomoći u postavljanju i svakodnevnom korištenju aplikacije. Osim toga, za sva dodatna pitanja i pomoć, dostupna je i 24/7 korisnička podrška putem chata.

Iako NordVPN ima par sitnica koje mi se ne sviđaju na korisničkom sučelju, no za prosječnog korisnika odabir između NordVPN-a i ExpressVPN-a se na kraju svodi na osobne preferencije samog korisnika. Isprobaj i koristi onaj servis koji je tebi osobno bolji.

Isprobaj NordVPN

3. Najbolji VPN po omjeru dobivenog i uloženog: Surfshark VPN

Najbolji VPN servis po omjeru dobivenog i uloženog

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: US Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 3,200+ 
Lokacije servera: 100+ 
Podržane države: 65 
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: Neograničeno

Isprobaj Surfshark VPN

Prednosti:

 • Relativno niske cijene svih paketa
 • Korištenje na neograničenom broju uređaja u isto vrijeme
 • Lagan je jednostavan za korištenje
 • Odlična deblokada korištenja najpoznatijih aplikacija i web stranica

Nedostatci:

 • Manje brzine u odnosu na bolju konkurenciju
 • Ponekad se pojave čudni problemi s kill switch funkcionalnošću

Isprobaj Surfshark VPN

Mnogi, pa vjerojatno i ti ćeš kod Surfshark VPN servisa prvo primijetiti nisku cijenu koja će se svidjeti svakome kome je cijena prvi faktor prilikom odabira VPN servisa. SurfsharkVPN ima puno više dobrih stvari od niske cijene i trenutno je najbolji VPN gledajući uloženo i dobiveno.

Jednostavno korisničko sučelje

Ako si osoba koja ne voli komplicirano sučelje s mnoštvom funkcionalnosti, onda bi kao iExpressVPN, i Surfshark VPN servis mogao biti idealan za tebe.

Korisničko sučelje je izrazito jednostavno i intuitivno. Kada otvoriš aplikaciju, jedino što ćeš vidjeti na ekranu je gumbe za brzo spajanje, za odabir lokacije i postavke.

Da li je ovakvo pojednostavljeno sučelje prednost ili mana, prosudi sam. Meni se sviđa.

Sigurnost

Kada govorimo o sigurnosti i privatnosti, Surfshark je na razini kakvoj se očekuje od jednog ozbiljnog VPN servisa.

Uz protokole OpenVPN UDP,TCP i IKEv2 nedavno je omogućeno korištenje i WireGuard protokola. Surfshark ima svoj vlastiti privatni DNS i nudi dodatnu sigurnost uz korištenje opcije za duplu enkripciju podataka.

Kompanija kontinuirano radi na poboljšanju usluge i sigurnosti. Revizija sigurnosti od strane vanjske kompanije potvrda je odlične sigurnosti Surfshark VPN-a.

Deblokada korištenja aplikacija i web stranica

Surfshark bez problema omogućuje pristup geo-blokiranim web stranicama i aplikacijama kao što su Netflix, BBC iPlayer, Disney+ i druge.

Niska cijena

Glavna razlika i velika prednost Surfshark VPN-a nad konkurencijom iznad je u niskoj cijeni.

Pretplata na dvogodišnji paket je najisplativija opcija. U tom slučaju mjesečni iznos članarine bi iznosio samo $2,50 USD mjesečno.

Surfshark ima probni period od 30 dana u kojem ga možeš isprobati prije nego li kupiš neki od plaćenih paketa. 

Neograničen broj uređaja

Dok ExpressVPN i NordVPN dolaze s ograničenim brojem uređaja koji u isto vrijeme mogu koristiti aplikaciju, Surfshark nema ograničenja.

Ako imaš veći broj uređaja i planiraš koristiti VPN na svim uređajima u isto vrijeme, npr. laptop, desktop računalo, TV, PlayStation, tablet, smartphone itd. Surfshark je idealan za to. Osim toga, svoj račun možeš podijeliti s obitelji i prijateljima koji ga također  u isto vrijeme mogu bez ograničenja koristiti na svojim uređajima.

Negativne strane

Konkurencija kod pružanja VPN usluga danas je jako jaka. 

Surfshark je solidan VPN. Ako uzmeš u obzir da je u top 3 najbolja VPN servisa današnjice, može se reći da je iznad prosječno dobar, no nećemo se lagati, ExpressVPN i NordVPN su po kvaliteti ipak nekoliko razina ispred.

Ako ti je glavna stvar prilikom odabira VPN servisa, cijena, onda je Surfshark VPN idealan za tebe jer za svoju cijenu nudi najviše svih od konkurenata.

Isprobaj Surfshark VPN

4. Najbolji VPN za napredne korisnike: Private Internet Access (PIA)

Najbolji VPN servis za napredne korisnike – Private Internet Access (PIA)

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, YouTube, Hulu, Amazon, iPlayer
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 10,000+ 
Lokacije servera: 100 
Podržane države: 78 
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 10

Isprobaj Private Internet Access VPN

Prednosti:

 • Iznimno veliki broj servera
 • Mnoštvo konfiguracija i funkcionalnosti
 • Kontinuirano unaprjeđenje i dodavanje novih funkcionalnosti
 • Odličan omjer cijene i kvalitete

Nedostatci:

 • Nije provedena službena revizija sigurnosti
 • Ispodprosječna brzine prijenosa i propusnost

Isprobaj Private Internet Access VPN

Private Internet Access, kraće PIA, možda nije najbolji, najbrži ili najjeftiniji VPN servis, ali se konstantno dokazuje kao jedna od boljih opcija zbog mnoštva funkcionalnosti i unaprjeđenja koja postaju dostupna kroz redovite nadogradnje. PIA je jedna od najboljih alternativa VPN servisima iznad.

Veći broj servera od konkurencije

Jedna od najboljih stvari po kojima se PIA ističe nad konkurencijom je ogroman broj dostupnih servera. Trenutno je dostupno oko 10,000 servera, a ta brojka se ponekad zna popeti i preko 30,000 servera.

Ako ti je bitan broj servera prilikom odabira VPN-a, onda svakako u favorite stavi Private Internet Access VPN.

Sigurnost i privatnost

Još jedna od stvar izašto je pia ovako visoko na listi najboljih VPN servisa je njegova kvaliteta u kombinaciji sa sigurnosnim funkcionalnostima. PIA podržava WireGuard protokol, ima vlastiti dodatak za Chrome internet preglednik. 

Kroz Chrome dodatak moguće je blokirati pristup lokaciji, kolačiće trećih strana, te podešavati mnoštvo drugih postavki. Zbog takve detaljne kontrole postavki, PIA je više namijenjena nešto iskusnijim korisnicima.

Dostupan na svim platformama s mnoštvom funkcionalnosti

Bilo da planiraš koristiti VPN servis na Windows, Linux ili Mac računalu, ili pak Android ili iOS pametnom telefonu, sve inačice PIA VPN aplikacije su pouzdane za korištenje i uključuju mnoštvo funkcionalnosti. Kvalitetu samih aplikacija dokazuje mnoštvo pozitivnih recenzija u Apple i Google trgovinama.

Jedan VPN račun moguće je spojiti na do 10 uređaja u isto vrijeme što je više od većine konkurencije. Na kraju ćeš za razumnu cijenu dobiti solidan VPN servis na svim svojim uređajima.

Kontinuirano postaje bolji

Još jedna vrlo važna značajka PIA VPN servisa je to što konstantno izlaze zakrpe i poboljšanja koja uključuju nove funkcionalnosti. Nedavno je pojačana sigurnost dodavanjem funkcionalnosti SmartDNS koja olakšava pristup sadržaju u blokiranim geografski regijama.

PIA definitivno nije jedan od najbržih internet servisa, no nije niti najsporiji. Bit će odličan za uobičajeno surfanje internetom, no ozbiljni gamerima i streamerima video sadržaja, koji trebaju maksimalnu brzinu bez ikakvog zastajkivanja i degradacije performansi, predlažem da ipak pogledaju nešto bolje VPN servise već spomenute iznad na ovoj listi.

PIA je jedan solidan VPN, ističe se po funkcionalnostima i kontinuirano dobiva nadogradnje. Cjenovno je baš tu negdje gdje treba biti, koliko plaćaš, toliko i dobivaš.

Isprobaj Private Internet Access VPN

5. Najsigurniji VPN Servis: ProtonVPN

Najsigurniji VPN servis – ProtonVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, YouTube, Hulu, Amazon, iPlayer
24/7 podrška: Ne 
Probni period: 30 dana
Broj servera: 1,500+ 
Lokacije servera: 85+ 
Podržane države: 65
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 10

Isprobaj ProtonVPN

Prednosti:

 • Visoka razina sigurnosti
 • Mnoštvo funkcionalnosti
 • Besplatan paket s neograničenim prometom
 • Visoka kvaliteta i dobro iskustvo korištenja aplikacija
 • Kontinuirano poboljšanje brzina i pokrivenosti

Nedostatci:

 • Korisnička podrška ima mjesta za napredak
 • Neke funkcionalnosti ograničene na Plus paket

Isprobaj ProtonVPN

ProtonVPN je od svih VPN servisa s ove liste nedvojbeno najviše napredovao u izrazito kratko vremenu. Zbog mnoštva korisnih funkcionalnosti, odlične brzine i sigurnosti zaslužuje biti u top 5 najboljih VPN servisa.

Najbrže rastući VPN servis

ProtonVPN se tek u zadnjih nekoliko mjeseci počeo isticati kao jedan od ozbiljnijih VPN servisa. Broj servera naglo im se povisio s nekoliko stotina na skoro dvije tisuće. To je još uvijek manje od konkurencije, no na odličnom su putu da ih sustignu.

Napravili su velika poboljšanja na svojim aplikacijama dodajući mnoštvo korisnih funkcionalnosti i znatno poboljšali korisničku podršku. 

Odlična sigurnost i brzine

Ipak, jedna od najboljih nedavno dodanih funkcionalnosti je podrška za WireGuard protokol. To je znatno povećalo sigurnost i brzine. S OpenVPN enkripcijom dostiže zavidne brzine koje mogu parirati i najboljim VPN servisima s liste.

Drugim riječima, ProtonVPN možeš konstantno imati upaljen na računalu bez straha da će ti VPN usporiti internet vezu.

Uklanja većinu geografskih restrikcija

ProtonVPN je znatno unaprijedio funkcionalnost deblokiranja geografski blokiranih aplikacija i web stranica. Bez problema moguće je zaobići geografske blokade za BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Netflix. 

Za funkcionalnost geografske deblokade pristupa potrebno je imati PRO paket, s besplatnim i osnovnim paketom ne dolazi ova funkcionalnost.

Dodatne funkcionalnosti

ProtonVPN ima odličnu kill switch funkcionalnost, moguće je platiti u Bitcoin kriptovaluti i podržava P2P za skidanje Torrenta.

Ima prostora za poboljšanja

ProtonVPN je znatno unaprijedio kvalitetu svoje usluge, no uvijek postoji mjesta za dodatna poboljšanja. Aplikacije su jednostavne za korištenje, no postoje neke sitnice koje bi se mogle promijeniti a koje bi još poboljšale iskustvo korištenja.

Također, ProtonVPN trenutno nema 24/7 korisničku što je potrebno kako bi ga mogli smatrati ozbiljnim VPN servisom.

Probni period i povrat novca

Probni period od 30 dana je super, međutim politika povrata novca je malo čudna. Povrat novca dobiti ćeš samo za neiskorišteno vrijeme probnog perioda. Na primjer, ako zatražiš povrat novca na petnaestom danu od trideset, dobiti ćeš 50% povrata novca.

Bez obzira na to, ProtonVPN je jedan od boljih VPN servisa i ako misliš da bi ti mogao biti koristan, svakako ga isprobaj

Proton nije savršen VPN i još uvijek se ne može po nekim stvarima mjeriti s najboljima. Nema niti blizu servera u različitim državama kao najbolji i nešto je skuplji od prosjeka. Ako pak ne trebaš više funkcionalnosti od onoga što ProtonVPN nudi i misliš da bi ti mogao biti koristan, isprobaj ga, testiraj i uvjeri se sam.

Isprobaj ProtonVPN

6. Najbolji VPN za skidanje Torrenta: CyberGhost

CyberGhost VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, YouTube, Hulu, Amazon, iPlayer
24/7 podrška: Da 
Probni period: 45 dana
Broj servera: 7,700+ 
Lokacije servera: 105+
Podržane države: 91
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 7

Isprobaj CyberGhost VPN

Prednosti:

 • Odlične performanse (brzina, propusnost)
 • Nudi veliki broj funkcionalnosti
 • Brza korisnička podrška preko chata
 • Veliki broj lokacija
 • Iznadprosječan probni period od 45 dana

Nedostatci:

 • Nije provedena službena revizija sigurnosti
 • Ponekad se pojavljuju problemi prilikom korištenja aplikacije

Isprobaj CyberGhost VPN

CyberGhost VPN je u zadnjih par godina stekao iznimnu popularnost. Trenutno ga koristi preko 10 milijuna korisnika.

Odlična stvar kod CyberGhost VPN-a je to što je u svemu odličan. Sve osnovne funkcionalnosti koje očekuješ od VPN-a su dostupne i rade bez većih problema, ima preko 7,000 servera koji su raspoređeni u 90 država, dostupne su aplikacija za Windows, Mac, iOS i android operativne sustave, dozvoljeno je skitanje torrenta, a korisnička podrška preko chat-a je brza i efikasna.

Jednostavan za početnike i prepun korisnih funkcionalnosti

CyberGhost-u je prioritet korisničko iskustvo i to se vidi prilikom korištenja bilo koje od njihovih aplikacija. Korisničko sučelje je jednostavno, a s druge strane, aplikacija je prepuna korisnih funkcionalnosti. Na primjer, aplikacija će te automatski prespojiti na brzi server za skidanje torrenta u trenutku kada preuzimanje torrenta započne.

Trud uloženu u dizajn i izradu aplikacije vidi se na svakom koraku, no to se najviše ističe prilikom korištenja funkcionalnosti Smart Rules. Ta funkcionalnost omogućuje postavljanje automatske konekcije na određeni server u trenutku kada na svom uređaju upališ neku aplikaciju. 

Na primjer, kada upališ svoj preglednik u inkognito modu (mod u kojem surfaš internetom bez spremanja povijesti i kolačića), CyberGhost aplikacija će se automatski upaliti i spojiti na odgovarajući server. Stvarno korisna funkcionalnost koju mnogi drugi VPN servisi nemaju.

Velike brzine prijenosa

Kao što sam napomenuo na početku, da CyberGhost VPN servis ima sve što očekuješ od jednog odličnog VPN servisa, to se odnosi i na brzine prijenosa.

Brzine su odlične. Koristeći WireGuard protokol, s CyberGhost VPN-om brzine dostižu one najboljih VPN servisa s ove liste, NordVPN-a i ExpressVPN-a.

Deblokiranje aplikacija i web stranica

Omogućavanje pristupa geografski blokiranim web stranicama i aplikacijama je oduvijek jedna od jačih stvari kojima se CyberGhost može pohvaliti i kontinuirano se poboljšava.

CyberGhost VPN će ti omogućiti pristup aplikacijama i web stranicama kao što su US Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Disney Plus, blokirane web stranice online kockarnica itd. 

Mogućnosti za poboljšanje

Da bi CyberGhost VPN ušao u top 5 najboljih VPN servisa ipak treba poraditi na nekim stvarima.

Prva stvar koju svakako treba napraviti je neovisan sigurnosni audit treće strane. Iako je CyberGhost oduvijek bio siguran VPN servis, audit bi mu dao dodatni kredibilitet. Također, trebali bi poraditi na stranici za podršku i odgovore na najčešća pitanja koja nije baš prilagođena korisnicima kao što je to slučaj kod VPN servisa iznad.

Prilikom instalacije aplikacije na maksimalnom broju uređaja, da bi ju mogao koristiti na novom uređaju, potrebno je maknuti s liste spojenih uređaja, jedan od uređaja, pa je tek data moguće prijaviti se i koristiti aplikaciju na novom uređaju. Postoji mnoštvo boljih načina kako lakše i jednostavnije upravljati spojenim uređajima. 

S obzirom na solidnu uslugu, garantni roka za isprobavanje od 45 dana i umjerene cijene, CyberGhost je trenutno jedan od boljih VPN servisa. Isplati se isprobati ga i vidjeti odgovara li tvojim potrebama.

Isprobaj CyberGhost VPN

7. Najbrži VPN Servis: HotspotShield

Najbrži VPN servis – HotspotShield VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu
24/7 podrška: Da 
Probni period: 45 dana
Broj servera: 1,800+ 
Lokacije servera: 110+
Podržane države: 80
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 5

Isprobaj HotspotShield VPN

Prednosti:

 • Izrazito velike brzine
 • Jednostavan za korištenje
 • P2P podrška (eng. Peer-to-Peer)
 • Iznadprosječan probni period od 45 dana
 • Niske cijene paketa

Nedostatci:

 • Drugi VPN servisi su ga dostigli po brzinama
 • Manja briga o privatnosti od konkurenata

Isprobaj HotspotShield VPN

HotspotShield VPN jedan je od prvih VPN servisa koji je izradio vlastiti protokol što mu je godinama osiguralo titulu najbržeg VPN servisa.

Mnoštvo korisnih funkcionalnosti

Premium paket HotspotShield VPN-a daje ti pristup preko 1,800 servera raspoređenih u 80 država. Na jedan račun moguće je spojiti do 5 uređaja u isto vrijeme, korisnička podrška je dostupna 24/7 i unutar aplikacije nema nikakvih oglasa.

HotspotShield VPN servis ima relativno dobru cijenu pa za svega nekoliko dolara mjesečno možeš imati pristup solidnom premium VPN servisu.

Odlična brzina

Glavna prednost u odnosu na konkurenciju mu je godinama je bila odlična brzina. Njegov vlastiti Catapult Hydra protokol mu je omogućio najstabilnije i najveće brzine od svih VPN servisa. 

Trenutno mu brzina nije toliko veća od ExpressVNP-a i NordVNP-a. Konkurencija je napravila vlastite protokole kako bi bili konkurentniji kada je u pitanju brzina prijenosa, te se tako izjednačili s HotspotShield VPN servisom.

Integracija s ruterima

Osim standardne podrške za Windows, Mac, Android i iOS, HotspotShield VPN moguće je integrirati s ruterima, te koristiti na pametnom televizoru i na uređajima s Linux operativnom sustavom.

Odlična funkcionalnost koju vrijedi spomenuti je SmartVPN. SmartVPN omogućuje odabir web stranica na kojima će prometi automatski ići kroz VPN, dok sve ostale zanemaruje. To je dobra stvar ako želiš VPN koristiti isključivo u situacijama kada ti treba dodatna sigurnost i privatnost, npr. dok kupuješ, koristiš bankovnu aplikaciju, i slično, dok će u ostalim slučajevima promet ići mimo VPN servisa.

Deblokada geografski blokiranog sadržaja

HotspotShield odlično deblokira većinu geografski blokiranih web stranica i aplikacija. Trenutno mu je problem deblokada sadržaja na Netflix-u. Netflix je nedavno uveo nove načine borbe protiv VPN servisa i njihove deblokade sadržaja. Zbog toga HotspotShield poput velikog broja drugih VPN servisa, još uvije nije u stanju deblokirati Netflix-ov sadržaj.

Solidna sigurnost

Da bi se HotspotShield podigao više na ovoj listi, definitivno treba napraviti sigurnosni audit neovisne treće strane koji bi dokazao da je aplikacija u potpunosti sigurna, te da ne čuvao povijest korisnika.

HotspotShield na svojim web stranicama tvrdi da je VPN servis siguran i u potpunosti osigurava anonimnost svojih korisnika, međutim, dobro je imati potvrdu neovisne treće strane da je sve što govore na svojim stranicama točno.

Aplikacija za iOS uređaje ima mjesta za napredak jer trenutno nije na razini kvalitete i nema nekih funkcionalnosti koje su dostupne na drugim uređajima i operativnim sustavima.

Bez obzira na ove sitne nedostatke, svakako vrijedi isprobati HotspotShield jer ima garantni rok povrata novca od 45 dana. Ako ti se servis iz nekog razloga ne svidi, u navedenom roku je bez ikakvih pitanja moguće zatražiti povrat novca.

Isprobaj HotspotShield VPN servis

8. Najbolji alternativni VPN: IPVanish

IPVanish VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: US Netflix, BBC iPlayer, YouTube, Hulu
24/7 podrška: Da 
Probni period: 30 dana
Broj servera: 2,000+ 
Lokacije servera: 75+
Podržane države: 50+
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: Neograničen

Isprobaj IPVanish VPN

Prednosti:

 • Posjeduje vlastite servere
 • Velike mogućnosti konfiguriranja aplikacije
 • WireGuard opcija ima znatno veće brzine
 • Vrlo dobra sigurnosti i privatnost
 • Korištenje na neograničenom broju uređaja u isto vrijeme

Nedostatci:

 • Problemi prilikom streaminga video sadržaja
 • Visoka cijena

Isprobaj IPVanish VPN

IPVanish se godinama pokazuje kao odličan VPN. S obzirom na to da postoje bolje opcije, IPVanish se pozicionirao kao odlična alternativa VPN servisima s vrha ove liste.

Mnoštvo korisnih funkcionalnosti

IPVanish ima impresivnih više od 40,000 različitih IP adresa na preko 2,000 servera, raspoređenih na preko 70 lokacija. Te brojke se kontinuirano povećavaju.

Dostupan je neograničen P2P promet, neograničen broj paralelnih spojenih uređaja, a korisnička podrška je dostupna 24/7. Korisnička podrška dostupna je direktno iz Android i iOS aplikacija.

Maksimalna privatnost i sigurnost

IPVanish vrlo je intuitivan i jednostavan za korištenje. Uz to privatnost i sigurnost su na vrlo visokoj razini.

IPVanish koristi AES-256 enkripciju, ima kill switch funkcionalnost, vlastiti DNS i zaštitu IPv6 adresa.

Korisne aplikacije na svim uređajima

Aplikacija na Android i iOS uređajima se ne ažuriraju toliko često. Vjerojatno zato što funkcioniraju besprijekornog, za dodatnim ažuriranjima i popravcima nema potrebe.

Android aplikacija je nešto naprednije od iOS aplikacije. Ima mnoštvo opcija i funkcionalnosti, čak više od konkurencije, pa je korištenje VPN servisa moguće konfigurirati do detalja prema vlastiti potrebama i preferencijama.

Zadovoljavajuća brzina prijenosa podataka

Kao i NordVPN, ExpressVPN i HotspotShield, IPVanish radi na vlastitom sigurnosnom protokolu koji će dodatno povećati brzine prijenosa. Kada je u pitanju modernizacija, IPVanish malo zaostaje za konkurencijom, no to nije toliko kritično s obzirom na to da aplikacija podržava WireGuard protokol koji osigurava zadovoljavajuće brzine.

Deblokiranje geografski blokiranog sadržaja

Ako tražiš VPN servis za gledanje geografski blokiranih video servisa, IPVanish tu nije na razini kao neki od konkurenata. IPVanish neće deblokirati Amazon Prime Video, Disney Plus i Netflix.

Generalno, IPVanish se pokazao kao dobar VPN servis. Ako tražiš VPN s neograničenim brojem paralelno spojenih uređaja i mogućnost za naprednim konfiguriranjem aplikacija, IPVanish je dobra opcija. IP Vanish ima garanti rok povrata novca od 30 dana.

Isprobaj IPVanish VPN

9. Windscribe

Windscribe VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu
24/7 podrška: Ne 
Probni period: Nema – Postoji besplatna verzija aplikacije
Broj servera: 400+ 
Lokacije servera: 110
Podržane države: 63
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: Neograničen

Isprobaj Windscribe VPN

Prednosti:

 • Korištenje na neograničenom broju uređaja u isto vrijeme
 • Mnoštvo odličnih funkcionalnosti
 • Podrška za brzi WireGuard protokol
 • Zadovoljavajuća besplatna aplikacija za isprobavanje

Nedostatci:

 • Nešto manji broj servera od konkurencije
 • Nema chat korisničke podrške

Isprobaj Windscribe VPN

Windscribe je već duže vrijeme prepoznatljivo ime u svijetu VPN servisa zbog odlične usluge i mnoštvo funkcionalnosti koje nude u svojim VPN aplikacijama.

Korisne i unikatne funkcionalnosti

Windscribe pruža VPN uslugu na svim popularnim uređajima operativnim sustavima, Windows, Mac, Android, iOS i linux. Tu su još i nadogradnje za internet preglednike, Chrome, Firefox i Opera. Isti VPN račun moguće je paralelno koristiti na neograničenom broju uređaja.

Iako je naizgled jednostavan VPN, Windscribe nudi mnoštvo naprednih funkcionalnosti koje drugi VPN servisi ne podržavaju. Jedna od takvih je mogućnost korištenja OpenVPN konfiguracijskih datoteka drugih VPN servisa unutar, te mogućnost korištenja usluga drugih VPN servisa direktno iz Windscribe aplikacije.

Ako koristiš više različitih VPN servisa, ovo ti može biti glavni razlog zašto se odlučiti za Windscribe.

Deblokiranje geografski blokirnog sadržaja

Ovaj VPN servis bez problema deblokira Amazon Prime Video, BBC iPlayer i YouTube. Na žalost Windscribe trenutno ima problema s deblokadom Netflixa.

Lokacije i brzine

Moguće se spojiti na 400 servera raspoređenih u 110 gradova unutar 60 država. 400 servera je znatno niže nego li to nudi konkurencija. Iako podržava WireGuard protokol s kojim radi savršeno, brzine su ipak nešto niže nego li je to slučaj kod boljih VPN servisa s vrha ove liste.

Sigurnost i privatnost

Windscribe ima odrađen audit privatnosti i sigurnosti od neovisne treće strane što ga po pitanju sigurnosti i privatnosti stavlja ravno uz bok najboljim VPN servisima kao što su ExpressVPN i NordVPN.

Mogućnosti za poboljšanje

Za razliku od premium VPN servisa, Windscribe nema 24/7 korisničku podršku pa je vrijeme do odgovora nešto duže od uobičajenog.

Windscribe možda neće zadovoljiti svakog korisnika ali ima mnoštvo zanimljivih funkcionalnosti koje mogu napraviti prevagu prilikom odabira VPN servisa. 

Windscribe ima besplatan paket pa ga je bez problema moguće isprobati. Besplatan paket ima ograničenje na korištenje do deset lokacija i 10 GB podatkovnog prometa.

Isprobaj Windscribe VPN

10. StrongVPN

StrongVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, Amazon Prime, YouTube, Hulu
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 950+ 
Lokacije servera: 59
Podržane države: 35+
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 12

Isprobaj StrongVPN

Prednosti:

 • Može se koristiti na do 12 uređaja u isto vrijeme
 • Zanimljiva besplatna opcija pohrane podataka u oblaku
 • WireGuard protokol na svim uređajima
 • Dobar za streaming s video platformi

Nedostatci:

 • Niže brzine od konkurencije
 • Nešto manji broj servera

Isprobaj StrongVPN

StrongVPN možda nema neko prezanimljivo ime no svakako ga treba razmotriti kao opciju prilikom odabira VPN servisa.

Sigurnost i privatnost

StrongVPN podržava mnoštvo različitih protokola, L2TP, SSTP, OpenVPN, IPSec and IKEv2. Zadnje je dodana podrška za WireGuard protokol koji osigurava odlične brzine i sigurnost.

Funkcionalnosti

StrongVPN unutar aplikacija ima minimalistički dizajn, ali nudi sve funkcionalnosti koje očekuješ od suvremenog VPN servisa. Dobra stvar je što je moguće koristiti i do 12 uređaja u isto vrijeme. Dostupan je na svim najpopularnijim uređajima i operativnim sustavima pa ćeš ga moći u isto vrijeme koristiti na svim svojim uređajima.

Deblokiranje geografski blokiranog sadržaja

StrongVPN je odličan odabir ako tražiš VPN servis za deblokadu geografski blokiranog sadržaja. Bez problema omogućava korištenje video servisa kao što su Netflix, Disney+ i Amazon Prime Video.

Lokacije i brzine

StrongVPN ima samo 900 dostupnih servera, 50-ak gradova u 30 država što je nešto niže od konkurencije. Brzine su bez obzira na korištenje WireGuard protokola su također nešto niže od ostalih VPN servisa s ove liste.

Mogućnosti za napredak

StrongVPN trenutno nema odrađen audit privatnosti i sigurnosti od treće strane. Također, mogućnost za velika poboljšanja vidim u usluzi korisničke podrške i materijalima za pomoć korisnicima prilikom korištenja aplikacije.

Bez obzira na sve, StrongVPN je i dalje solidan VPN servis koji će zadovoljiti većinu korisnika. Možeš ga isprobati jer ima garantni rok za povrat novca od 30 dana. Ako pak uzmeš jedan od godišnjih paketa, kao bonus dobivaš 250 GB prostora u zaštićenom oblaku kompanije SugarSync. 

Isprobaj StrongVPN

11. Hide.me

Hide.me VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, iPlayer, Amazon Prime, YouTube, Hulu
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 2.000+ 
Lokacije servera: 75+
Podržane države: 48
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 10

Isprobaj Hide.me VPN

Prednosti:

 • Odlične brzine prijenosa
 • Mnoštvo konfiguracija
 • Dobar za strimanje s video platformi
 • Solidna besplatna verzija aplikacije

Nedostatci:

 • Čudni sigurnosni problemi
 • Namijenjen naprednim korisnicima

Isprobaj Hide.me VPN

Hide.me VPN servis je na tržištu već preko 10 godina. Svojom odličnim VPN uslugom istaknuo se kao jedan od boljih VPN servisa i malo mu je falilo da ne uđe u top 10 najboljih VPN servisa.

Kada dođeš na web stranicu Hide-me VPN servisa, već na prvu vidiš da se radi o ozbiljnom VPN servisu. Za razliku od drugih VPN servisa poput TunnelBear-a i Surfshark-a, koji ciljaju na početnike, Hide.me VPN servis ima jasno istaknute ciljeve i cilja nešto ozbiljniju publiku.

Neovisnost

Industrija VPN servisa je dosta komplicirana pa je vrlo teško otkriti tko je vlasnik kojeg VPN servisa. Iza više totalno različitih VPN servisa se ponekad na kraju krije isti vlasnik. 

Hide.me VPN je u potpunosti neovisan što mu daje maksimalnu slobodu za inovacije i izradu funkcionalnosti koje su njihovim korisnicima stvarno potrebne. To se vidi u tome što aplikacija daje mogućnost maksimalne konfiguracije svih postavki kako bi krajnji korisnik postavio da radi baš onako kako on to želi.

Odlične brzine

Hide.me VPN servis će zadovoljiti svakog prosječnog korisnika. Brzine koje pruža WireGuard protokol su jedne od najbržih u odnosu na druge VPN servise. Brzina nije glavna prilikom odabira idealnog VPN servisa, no to pokazuje koliko je kompaniji bitno zadovoljstvo korisnika.

Deblokada geografski blokiranih aplikacija

Kada govorimo o deblokadi geografski blokiranih aplikacija i web stranica, tu Hide.me VPN briljira. Moguće je gledati Netflix US, Amazon Prime Video, iPlayer i druge popularne video streaming servise.

Odlična besplatna aplikacija

Po cijeni se Hide-me pozicionira negdje na sredini, baš tamo gdje treba biti, niti je preskup, niti je najjeftiniji. Jedna od dobrih stvari ako ga želiš isprobati je besplatni paket koji uključuje VPN podatkovni promet do 10 GB mjesečno.

Mogućnost za napredovanje

Hide.me VPN servis na prvu nije baš jednostavan. Za početnike koji se prvi put susreću s korištenjem VPN servisa, zbog mnoštva konfiguracija koje nudi može biti malo zbunjujuć.

Ako se Hide.me želi popeti prema vrhu ove liste, definitivno treba obnoviti, audit sigurnosti i privatnosti koji je napravljen davne 2015. godine. Kill switch funkcionalnost ima neke manje sigurnosne probleme koje svakako trebaju popraviti.

Svakako preporučujem da isprobaš Hide.me VPN servis i iz vlastitog iskustva se uvjeriš da li je, ili nije, za tebe.

Isprobaj Hide.me VPN

12. HideMyAss!

HideMyAss! VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: YouTube, iPlayer
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 1.000+ 
Lokacije servera: 290+
Podržane države: 210+
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 5

Isprobaj HideMyAss! VPN

Prednosti:

 • Veliki izbor serverskih lokacija
 • Dobra korisnička podrška
 • Provedena službena revizija sigurnosti
 • Visoke OpenVPN brzine

Nedostatci:

 • Ograničen izbor protokola
 • Nije namijenjen za streaming s video platformi

Isprobaj HideMyAss! VPN

Najbolji po broju lokacija

HideMyAsss! VPN od svih VPN servisa s liste ima najveći broj različitih VPN lokacija. Trenutno je za korištenje dostupno preko 200 lokaciju u 200 država diljem svijeta. Dok vse većina VPN servisa bazira na Sjevernu Ameriku i Europu u kojima pokrivaju najviše lokacija, HideMyAss! VPN ima vlastite VPN servere u više od 40 lokacija u Aziji i Africi.

Velika razina sigurnosti i privatnosti

Broj lokacija možda nije najbitnija stvar prilikom odabira VPN servisa, no bitno je naglasiti kako je HideMyAss! VPN u vlasništvu izrazito kredibilne kompanije u svijetu sigurnosti na internetu, Avast. Svi znamo da je Avast kompanija koja prodaje antivirusni softver već dugi niz godina.

Osim toga, dokaz da im je privatnost i sigurnost korisnika na prvom mjestu daje odrađen sigurnosni audit neovisne treće strane. To ih svrstava u grupu onih najbolji VPN servisa kada je u pitanju sigurnost privatnost.

Iskustvo korištenja

Aplikacije su vrlo jednostavne za korištenje, a dostupan je na svi najpopularnijim uređajima i operativnim sustavima, Windows, Android, iOS, Mac i Linux.

Solidne brzine

Kada su u pitanju brzine, HideMyAss! VPN nešto zaostaje za konkurencijom. Nema podršku za najnovije i najbrže protokole. Samo podržava OpenVPN i zip protokole.

Jedan je od VPN servisa koji postižu odlične brzine s OpenVPN protokolom koje će za prosječne korisnike biti zadovoljavajuće. Ipak, očekujemo da će HideMyAss! prepoznati ovaj nedostatak i uskoro napraviti podršku za korištenje suvremenijih protokola kako bi brzine parirale onim najboljim VPN servisima koje imamo danas.

Odlična korisnička podrška

Korisnička podrška je odlična. Najbolja stvar je što je korisnička podrška dostupna 24/7 putem chata uživo i spremni su u vrlo kratkom vremenu razriješiti većinu problema s kojim se korisnik može susresti prilikom korištenja VPN-a.

Deblokada geografski blokiranog video sadržaja

Deblokada geografski blokiranih video streaming servisa mu na žalost nije jača strana. Većinu popularnih video streaming servisa nije moguće gledati preko HideMyAss! VPN-a. Jedini kojeg je uspješno deblokirao je iPlayer. 

U slučaju da ne koristiš VPN u svrhu deblokade geografski blokiranih aplikacija i web stranica, ovo te ne bi trebalo previše zabrinjavati. Kada su u pitanju sigurnost i privatnost, tu briljira.

Isprobaj HideMyAss! VPN

13. VyprVPN

VyprVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: iPlayer, Amazon Prime, YouTube, Hulu
24/7 podrška: Da
Probni period: 30 dana
Broj servera: 700+ 
Lokacije servera: 70
Podržane države: 65+
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 30

Isprobaj VyprVPN

Prednosti:

 • Vodi brigu o privatnosti korisnika
 • Mogućnost korištenja na do 30 uređaja u isto vrijeme
 • Pouzdana usluga

Nedostatci:

 • Sporo spajanje
 • Smanjen broj podrške za streaming s video platformi

Isprobaj VyprVPN

VyprVPN je još jedan popularan VPN servis iz Švicarske.

Sadrži sve očekivane funkcionalnosti

VyprVPN ima sve značajki koje očekuješ od jednog suvremenog VPN servisa. Neke od zanimljivih značajki su politika privatnosti bez zadržavanja korisničkih podataka, izrađen neovisan audit privatnosti i sigurnosti, uvijek dostupna korisnička podrška putem chata i WireGuard protokol dostupan na desktop i mobilnim aplikacijama.

Solidan broj lokacija, servera i država

Dostupno je samo oko 700 servera no odlično je to što oni su raspoređeni u preko 60 država.

Neovisnost znali odlična privatnost

VyprVPN je u potpunosti neovisan što znači da mogu samostalno odlučivati o prioritetima i funkcionalnostima koje isporučuju svojim korisnicima. Kada VPN ne ovisi o nekoj drugoj kompaniji koja s njim upravlja, to automatski daje neku veću dozu sigurnosti.

VyprVPN trenutno radi na implementaciji svog vlastitog Chameleon protokola koji bi kada bude gotov trebao cjelokupnu VPN uslugu dignuti na veću razinu. 

Mnoštvo naprednih funkcionalnosti…

… samo na Android verziji aplikacije.

Android aplikacija je naizgled kopija Windows aplikacije koja je prepuna funkcionalnosti. Neke od dostupnih funkcionalnosti su kill switch, napredna zaštita od DNS poslužitelja, automatsko paljenje i spajanje, filtriranje linkova, i mnoštvo drugih.

Za razliku od Android aplikacije, iOS aplikacija dosta zaostaje kada su u pitanju dostupne funkcionalnosti. Na primjer, trenutno kill switch funkcionalnost na iOS platformi nije dostupna. Bez obzira na to, VPN funkcionira odlično i sve osnovne funkcionalnosti su dostupne.

Mnoštvo mogućnosti za napredak

Aplikacije nisu ažurirane već neko vrijeme što nije uobičajen kod VPN servisa.

Upravo se tako može opisati i sama usluga. VyprVPN postaje malo zastario i izgleda da ga je konkurencija pregazila.

Brzine trenutno nisu na očekivanoj razini, geografska deblokada Netflix-a ne funkcionira, korisnička podrška je osrednja, a već dugo vrijeme nije dodana nikakva funkcionalnost s kojom se mogu pohvaliti.

Bez obzira na navedene nedostatke, VyprVPN je još uvijek odličan VPN koji će zadovoljiti prosječnog korisnika VPN servisa i vrijedi ga isprobati.

Isprobaj VyprVPN

14. TunnelBear

TunnelBear VPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Amazon Prime, YouTube, Hulu
24/7 podrška: Ne
Probni period: Nema
Broj servera: 1000+ 
Lokacije servera: 50
Podržane države: 49
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 5

Isprobaj TunnelBear VPN

Prednosti:

 • Izrazito dobro korisničko iskustvo i jednostavnost korištenja
 • Odrađene revizije sigurnosti
 • Prilagođene i dobro dizajnirane mobilne aplikacije

Nedostatci:

 • Nije dobar za streaming sadržaja s video platformi
 • Nema probnog perioda

Isprobaj TunnelBear VPN

TunnelBear je kanadski VPN servis kojem je prioritet jednostavnost korištenja i medvjeđi humor. 🙂 Korisnici i njihove potrebe su ipak malo iznad medvjeđeg humora. 

Perfektno korisničko iskustvo na svim uređajima

Fokus na jednostavnosti korištenja aplikacije i odličnom korisničkom iskustvu je izgleda pun pogodak jer nema puno VPN servisa koji se mogu s time pohvaliti.

Bez obzira na kojoj platformi koristiš TunnelBear, sve aplikacije su izrazito jednostavne za korištenje  čak i za početnike koji tek ulaze u svijet VPN servisa.

Maksimalna privatnost i sigurnost

Privatnost i sigurnost su također vrlo visoko na listi prioriteta ovog VPN servisa. TunnelBear je uposlio neovisne vanjske stručnjake da provjere servere, infrastrukturu i kod aplikacije. Potvrđeno je kako je TunnelBear apsolutno siguran VPN koji brine o privatnosti svojih korisnika.

Deblokada geografski blokiranog sadržaja i aplikacija

Deblokada geografski blokiranog sadržaja je osrednja. TunnelBear na žalost ne može deblokirati sadržaj Netflix-a i BBC iPlayer-a. 

Mnoštvo prostora za napredak

U usporedbi s konkurencijom, TunnelBear ima nekoliko nedostataka vrijednih spomena.

Korisnička podrška nije na razini. Nema puno članaka koji odgovaraju na najčešća pitanja korisnika kao što je to kod većine ostalih VPN servisa, a nije moguće kontaktirati korisničku podršku putem chata.

PayPal nije podržan kao način plaćanja, a nema niti garantnog roka za povrat novca. Ako baš želiš isprobati TunnelBear, onda svakako preporučujem da kreneš s besplatnom aplikacijom.

Ako pak nisi napredan VPN korisnik, siguran sam da će TunnelBear zadovoljiti sve osnove potrebe prosječnog korisnika VPN servisa.

Isprobaj TunnelBear VPN

15. PureVPN

PureVPN

Radi na platformama: Windows, Mac, Android, iOS, Linux
Podržava streaming servise: Netflix, iPlayer, YouTube
24/7 podrška: Da
Probni period: 31 dan
Broj servera: 6,500+ 
Lokacije servera: 95+
Podržane države: 78
Maksimalan broj paralelno spojenih uređaja: 10

Isprobaj PureVPN

Prednosti:

 • Istovremeno korištenje aplikacija na do 10 uređaja
 • Niske cijene paketa
 • Dostupan za korištenje u skoro svim zemljama

Nedostatci:

 • Ispodprosječne brzine 
 • Nema podršku za WireGuard protokol
 • Konflikt s antivirusnim aplikacijama

Isprobaj PureVPN

PureVPN je VPN servis koji najčešće zabljesne tijekom perioda raznih rasprodaja poput Crnog petka kada je višegodišnje pakete moguće kupiti bo abnormalno niskim cijenama.

Upravo zbog takvih rasprodaja mnogo ljudi koristi PureVPN.

Veliki broj servera, lokacija i država

Osim odlične cijene, PureVPN ima relativno velik broj servera, trenutno preko 6,000 raspoređenih u 80 država. Još jedna dobra stvar je broj paralelno spojenih uređaja. U istom trenutku moguće je na jedan račun spojiti i do 10 uređaja.

Pregršt odličnih značajki

Ostale funkcionalnosti koje je vrijedno spomenuti su mogućnost plaćanja u Bitcoin kriptovaluti, deblokada većine video streaming servisa poput Netflix-a i Disney plusa, i druge.

Brzine prijenosa

Ako je cijena odlična i ima mnoštvo funkcionalnosti, sigurno se pitaš zašto je PureVPN na dnu liste najboljih VPN servisa?

Brzina na žalost nije na razini kakva se očekuje od suvremenog VPN servisa. PureVPN još uvijek nije implementirao WireGuard protokol, a brzine na trenutno dostupnom OpenVPN protokolu su toliko niske da je ponekad i obično surfanje internetom problematično.

Nedostatci koje je potrebno popraviti

Korisničko iskustvo PureVPN aplikacija nije na razini drugih VPN servisa i može biti puno bolje. Stranica korisničke podrške s odgovorima na česta pitanja korisnika ima potrgane linkove. Neke funkcionalnosti poput kill switch-a ne funkcioniraju onako kako bi trebale. 

Na kraju, PureVPN nije toliko loš VPN da ga se ne može koristiti, već postoje puno bolji VPN servisi i očito je da PureVPN malo zaostaje za konkurencijom. Svakako ga isprobaj i ako ti navedeni problemi ne predstavljaju problem, a cijena ti odgovara, razmotri PureVPN kao opciju.

PureVPN se apsolutno isplati ako neki od paketa uhvatiš na popustu. Na primjer, tijekom Crnog petka ili Cyber tjedna. Na žalost, s trenutni funkcionalnostima i nedostatcima se ne može mjeriti s najboljima VPN servisima s ove liste.

Isprobaj PureVPN

Pretplati se
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments